Системи за сигурност и контрол
Защо системите за видеонаблюдение са неизменна част от всеки бизнес.

29.08.2023 09:28

Защо системите за видеонаблюдение са неизменна част от всеки бизнес.

В тази статия ще се запознаем с основните и най-важни неща свързани със системите за сигурност и в частност видеонаблюдението.

Когато става дума за цялостната безопасност и сигурността на вашия бизнес, професионалните камери за видеонаблюдение са една от задължителните инвестиции. Охранителни камери от този ранк не само ще подсигурят безопасността ви, но и ще подобрят продуктивността на вашите служители. 

Първи стъпки.

Независимо дали притежавате малък семеен бизнес или оглавявате голяма корпорация, преди да поставите охранителни камери за видеонаблюдение на работното място трябва: 

 • Да се запознаете предварително със законовите наредби относно видеонаблюдението и защитата на личните данни.
 • Да разучите кои са най-добрите практики във вашата индустрия при поставянето на камери за видеонаблюдение.
 • Да включите в процеса и отдел “Човешки ресурси”.
 • Да се съобразите се с личното пространство на вашите служители.
 • Да бъдете открити с тях относно намерението си да поставите камери на работното място.
 • Да изберете най-добрата и качествена система за видеонаблюдение

 

Препоръка.

Най-качествените камери за вътрешно и външно професионално видеонаблюдение са моделите на HIKVISION, DAHUA и UNIVIEWПоради многобройните им иновативни функции, те са предпочитани модели, когато става дума за сигурност на: 

 • Големи търговски сгради
 • Банки
 • Фабрики, заводи или голяма индустриална зона
 • Офис сгради
 • Складови помещения

Това съвсем не означава, че не могат да бъдат поставени и като охранителни камери за къща или по-малки сгради и търговски обекти.

В случай, че все още не сте сигурни защо ви е необходима охранителна система от камери за видеонаблюдение, сте на правилното място. На база дългогодишния ни опит в тази индустрия, ние от Robicam ви предоставяме повече от 5 причини, които да ви убедят в ползите от видеонаблюдението. 

 1.Подсигурявате сигурност за вашият бизнес

 

С поставянето на система от камери за видеонаблюдение, на входа на вашето работно място или вътре в офиса може да предложите както на вас, така и на вашите служители цялостно усещане за сигурност. 

Заплашителният вид на булет камерите на входа, със сигурност ще накарат недоброжелателите да се замислят преди да извършат някоя нередност. От друга страна вие ще сте спокойни, че имате постоянно наблюдение върху това кой влиза и излиза от сградата.

 2.Намалява престъпността на работното място

Охранителните камери ще ви защитят не само от посегателства на недоброжелатели извън вашата организация, но и от ваши колеги. 

Да, точно така. Всеки работодател поне веднъж се е сблъсквал с колега, чийто намерения на работното място не се ограничават само до това да извършва работните си задължения. 

Ако вашите служители знаят, че са наблюдавани, то е много по-малко вероятно да извършат вътрешна кражба, тъй като знаят, че със сигурност ще бъдат заловени.

 3.Помага за предотвратяването на насилие и тормоз по време на  работа

Здравословната работна среда е едно от най-важните неща, на които работодателят трябва да обръща внимание. Зараждането на токсична среда не само може да ви постави в класации като “най-лош работодател” , но може да има и законови последици.

Често служители, които изпитват физически или психически тормоз на работното място се страхуват да споделят с колеги или прекият им ръководител. Дори понякога проблеми от това естество, не се зачитат от жертвата като достатъчно сериозни, за да бъдат обсъдени.

Един от начините за намаляване на случаите на насилие или нападение на работното място е инсталирането на видимо видеонаблюдение. Потенциалните извършители ще са по-малко склонни да участват, ако знаят, че са наблюдавани. Дори да го направят потърпевшите могат да подплатят обвиненията си с доказателства.

 

 4.Увеличава продуктивността на вашите служители

 

Освен предотвратяването на негативни събития, поставянето на камери  за видеонаблюдениеможе да създаде по-продуктивна работна среда. 

Служителите, които са запознати със системата за видеосигурност, вероятно ще работят по-усилено и ще губят по-малко време в пиене на кафе и приятни разговори с други техни колеги.

 

 

 5.Не е необходимо да наемате голям брой служители за охрана.

В зависимост от големината на обекта, който искате да наблюдавате, закупуването на качествено видеонаблюдение може да бъде сериозна инвестиция. Въпреки, бюджетът, който ще трябва да предвидите, обезателно е по рентабилно от цял отдел със служители за охрана. 

Бюджетът, който сте предвидили за заплати и осигуровки на охранители, спокойно може да инвестирате в професионални камери за видеонаблюдение.

 6.Защитава ценни бизнес активи

Наскоро сте инвестирали голяма сума в ценен предмет и се страхувате да не ви бъде отнет? 

Скъпите или високоценени предмети се считат за “високорискови зони” по отношение на сигурността. Най-добрият начин да гарантирате тяхната сигурност и вашето спокойствие, е инсталирането на 24-часово видеонаблюдение.

 7.Разрешава бизнес спорове

На работното място често възникват пререкания между служители, в които мениджърите или HR отдела трябва да се намесят, за да разрешат. 

За да бъдат разрешени ефективно и справедливо, са необходими доказателства. Записите от охранителните камери, ще ви помогнат да заемете правилната страна и да вземете най-ефективното решение. 

С какво да не прекалявате при поставянето на охранителни камери?

Въпреки многобройните предимства, когато се прекали с манията за контрол, видеонаблюдението може да породи и няколко недостатъка:

Може да се приеме като знак на недоверие 

Както може да повиши продуктивността на работното място, така и може да има отрицателен ефект, когато се прекали с поставянето на камери за видеонаблюдение. Съветваме ви така инсталирате системата за видеонаблюдение, че да не обхваща изцяло зоните за почивка. В противен случай, служителите могат да възприемат това като знак на недоверие от работодателя към тях. 

Може да повиши стреса на работното място

Както вече споменахме, основната цел на камерите за видеонаблюдение е да подсигурят спокойствие както на работодателя, така и на служителите.

 Но не е изключен и обратният ефект.  

Ако предварително не уверите, служителите си, че поставянето на охранителни камери е единствено с цел сигурност, то е възможно пораждане на притеснение в някои членове на екипа ви, че не са “достатъчно продуктивни”. Това ще доведе до несигурност, стрес и намалена продуктивност.

Поради тези потенциални негативни събития е изключително важно, отдел “Човешки ресурси” да е включен в процеса и работодателят активно да се интересува от това как се чувства екипа му, след поставянето на охранителните камери. 

Въпреки, тези възможни недостатъци около системите за наблюдение, обикновено плюсовете надделяват над минусите.

Всеки бизнес трябва да отдели както време, така и бюджет за инсталирането на система от охранителни камери, независимо дали ще е за вътрешно или външно наблюдение, за да подобри цялостната безопасност на работното място.

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезна информация

Съвети, Полезна информация за видеонаблюдение, СОТ

Защо системите за видеонаблюдение са неизменна част от всеки бизнес.

Защо системите за видеонаблюдение са неизменна част от всеки бизнес.

В тази статия ще се запознаем с основните и най-важни неща свързани със системите за сигурност и в частност видеонаблюдението.Когато става дума за цялостн В тази статия ще се запознаем с основните и най-важни неща свързани със системите за сигурност и в частност видеонаблюдението.Когато става дума за цялостн 2023-08-29T09:29:18+03:00 Защо системите за видеонаблюдение са неизменна част от всеки бизнес.

<p>В тази статия ще се запознаем с основните и най-важни неща свързани със системите за сигурност и в частност видеонаблюдението.</p> <p>Когато става дума за цялостната безопасност и сигурността на вашия бизнес, професионалните камери за видеонаблюдение са една от задължителните инвестиции.&nbsp;<a href="https://uni-system.eu/category/videonablyudenie">Охранителни камери</a>&nbsp;от този ранк не само ще подсигурят безопасността ви, но и ще подобрят продуктивността на вашите служители.&nbsp;</p> <p><b>Първи стъпки.</b></p> <p>Независимо дали притежавате малък семеен бизнес или оглавявате голяма корпорация, преди да поставите&nbsp;<strong>охранителни камери за видеонаблюдение на работното място</strong>&nbsp;трябва:&nbsp;</p> <ul> <li>Да се запознаете предварително със законовите наредби относно видеонаблюдението и защитата на личните данни.</li> <li>Да разучите кои са най-добрите практики във вашата индустрия при поставянето на&nbsp;<a href="https://uni-system.eu/">камери за видеонаблюдение.</a></li> <li>Да включите в процеса и отдел &ldquo;Човешки ресурси&rdquo;.</li> </ul> <ul> <li>Да се съобразите се с личното пространство на вашите служители.</li> <li>Да бъдете открити с тях относно намерението си да поставите камери на работното място.</li> <li>Да изберете най-добрата и качествена система за видеонаблюдение</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Препоръка.</strong></span></p> <p>Най-качествените камери за вътрешно и външно професионално видеонаблюдение са моделите на <strong><span style="font-size: 12pt; color: #ff0000;"><a href="https://uni-system.eu/search?query=hikvision">HIKVISION</a>, <a href="https://uni-system.eu/search?query=dahua">DAHUA</a> <span style="color: #000000; font-size: 10pt;">и</span> <a href="https://uni-system.eu/search?query=uniview">UNIVIEW</a></span>.&nbsp;</strong>Поради многобройните им иновативни функции, те са предпочитани модели, когато става дума за сигурност на:&nbsp;</p> <ul> <li>Големи търговски сгради</li> <li>Банки</li> <li>Фабрики, заводи или голяма индустриална зона</li> <li>Офис сгради</li> <li>Складови помещения</li> </ul> <p>Това съвсем не означава, че не могат да бъдат поставени и като охранителни камери за къща или по-малки сгради и търговски обекти.</p> <p>В случай, че все още не сте сигурни защо ви е необходима охранителна система от камери за видеонаблюдение, сте на правилното място. На база дългогодишния ни опит в тази индустрия, ние от Robicam ви предоставяме повече от 5 причини, които да ви убедят в ползите от видеонаблюдението.&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong>&nbsp;1.Подсигурявате сигурност за вашият бизнес</strong></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong></strong></span></p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/1.jpg" width="972" height="623" /></p> <p></p> <p>С поставянето на система от&nbsp;<strong>камери за видеонаблюдение</strong>, на входа на вашето работно място или вътре в офиса може да предложите както на вас, така и на вашите служители цялостно усещане за сигурност.&nbsp;</p> <p>Заплашителният вид на&nbsp;<strong>булет камерите</strong>&nbsp;на входа, със сигурност ще накарат недоброжелателите да се замислят преди да извършат някоя нередност. От друга страна вие ще сте спокойни, че имате постоянно наблюдение върху това кой влиза и излиза от сградата.</p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong>&nbsp;2.Намалява престъпността на работното място</strong></span></p> <p><strong>Охранителните камери</strong>&nbsp;ще ви защитят не само от посегателства на недоброжелатели извън вашата организация, но и от ваши колеги.&nbsp;</p> <p>Да, точно така. Всеки работодател поне веднъж се е сблъсквал с колега, чийто намерения на работното място не се ограничават само до това да извършва работните си задължения.&nbsp;</p> <p>Ако вашите служители знаят, че са наблюдавани, то е много по-малко вероятно да извършат вътрешна кражба, тъй като знаят, че със сигурност ще бъдат заловени.</p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong>&nbsp;3.Помага за предотвратяването на насилие и тормоз по време на&nbsp; работа</strong></span></p> <p>Здравословната работна среда е едно от най-важните неща, на които работодателят трябва да обръща внимание. Зараждането на токсична среда не само може да ви постави в класации като &ldquo;най-лош работодател&rdquo; , но може да има и законови последици.</p> <p>Често служители, които изпитват физически или психически тормоз на работното място се страхуват да споделят с колеги или прекият им ръководител. Дори понякога проблеми от това естество, не се зачитат от жертвата като достатъчно сериозни, за да бъдат обсъдени.</p> <p>Един от начините за намаляване на случаите на насилие или нападение на работното място е&nbsp;<strong>инсталирането на видимо видеонаблюдение</strong>. Потенциалните извършители ще са по-малко склонни да участват, ако знаят, че са наблюдавани. Дори да го направят потърпевшите могат да подплатят обвиненията си с доказателства.</p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong>&nbsp;4.Увеличава продуктивността на вашите служители</strong></span></p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/2.jpg" width="1013" height="760" /></p> <p>Освен предотвратяването на негативни събития, поставянето на камери&nbsp; за видеонаблюдение<strong>,&nbsp;</strong>може да създаде по-продуктивна работна среда.&nbsp;</p> <p>Служителите, които са запознати със&nbsp;<strong>системата за видеосигурност,&nbsp;</strong>вероятно ще работят по-усилено и ще губят по-малко време в пиене на кафе и приятни разговори с други техни колеги.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong>&nbsp;5.Не е необходимо да наемате голям брой служители за охрана.</strong></span></p> <p>В зависимост от големината на обекта, който искате да наблюдавате, закупуването на&nbsp;<strong>качествено видеонаблюдение</strong>&nbsp;може да бъде сериозна инвестиция. Въпреки, бюджетът, който ще трябва да предвидите, обезателно е по рентабилно от цял отдел със служители за охрана.&nbsp;</p> <p>Бюджетът, който сте предвидили за заплати и осигуровки на охранители, спокойно може да инвестирате в&nbsp;<strong>професионални камери</strong>&nbsp;за видеонаблюдение.</p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong>&nbsp;6.Защитава ценни бизнес активи</strong></span></p> <p>Наскоро сте инвестирали голяма сума в ценен предмет и се страхувате да не ви бъде отнет?&nbsp;</p> <p>Скъпите или високоценени предмети се считат за &ldquo;високорискови зони&rdquo; по отношение на сигурността. Най-добрият начин да гарантирате тяхната сигурност и вашето спокойствие, е&nbsp;<strong>инсталирането на 24-часово видеонаблюдение</strong>.</p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong>&nbsp;7.Разрешава бизнес спорове</strong></span></p> <p>На работното място често възникват пререкания между служители, в които мениджърите или HR отдела трябва да се намесят, за да разрешат.&nbsp;</p> <p>За да бъдат разрешени ефективно и справедливо, са необходими доказателства.&nbsp;<strong>Записите от охранителните камери</strong>, ще ви помогнат да заемете правилната страна и да вземете най-ефективното решение.&nbsp;</p> <p>С какво да не прекалявате при поставянето на охранителни камери?</p> <p>Въпреки многобройните предимства, когато се прекали с манията за контрол, видеонаблюдението може да породи и няколко недостатъка:</p> <p>Може да се приеме като знак на недоверие&nbsp;</p> <p>Както може да повиши продуктивността на работното място, така и може да има отрицателен ефект, когато се прекали с поставянето на камери за видеонаблюдение. Съветваме ви така инсталирате системата за видеонаблюдение, че да не обхваща изцяло зоните за почивка. В противен случай, служителите могат да възприемат това като знак на недоверие от работодателя към тях.&nbsp;</p> <p>Може да повиши стреса на работното място</p> <p></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/3.jpg" /></p> <p>Както вече споменахме, основната цел на камерите за видеонаблюдение е да подсигурят спокойствие както на работодателя, така и на служителите.</p> <p>&nbsp;Но не е изключен и обратният ефект.&nbsp;&nbsp;</p> <p>Ако предварително не уверите, служителите си, че поставянето на охранителни камери е единствено с цел сигурност, то е възможно пораждане на притеснение в някои членове на екипа ви, че не са &ldquo;достатъчно продуктивни&rdquo;. Това ще доведе до несигурност, стрес и намалена продуктивност.</p> <p>Поради тези потенциални негативни събития е изключително важно, отдел &ldquo;Човешки ресурси&rdquo; да е включен в процеса и работодателят активно да се интересува от това как се чувства екипа му, след поставянето на охранителните камери.&nbsp;</p> <p>Въпреки, тези възможни недостатъци около системите за наблюдение, обикновено плюсовете надделяват над минусите.</p> <p>Всеки бизнес трябва да отдели както време, така и бюджет за инсталирането на&nbsp;<strong>система от охранителни камери,&nbsp;</strong>независимо дали ще е за&nbsp;<a href="https://www.robicam.bg/product-category/cameras/inside/">вътрешно</a>&nbsp;или&nbsp;<a href="https://www.robicam.bg/product-category/cameras/outside/">външно</a>&nbsp;наблюдение, за да подобри цялостната безопасност на работното място.</p> <p>&nbsp;</p>

,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки