Системи за сигурност и контрол
Сфера на приложение на системите за сигурност

29.08.2023 12:11

Сфера на приложение на системите за сигурност

Видеонаблюдението става все по-популярно и разпространено в много бизнеси. То е ефективен начин да наблюдавате бизнеса си, да предотвратявате кражби и да предоставяте ценна информация при нужда впоследствие.

Магазини за продажба на дребно

Когато става въпрос за предотвратяване на кражби, магазините за търговия на дребно са основна цел. Но с помощта на видеонаблюдението можете да предпазите стоката си от крадци.

 • Видеонаблюдението може да помогне за предотвратяване на кражбите, като възпре потенциалните извършители и ги хване на място, в момента в който се опитат да откраднат нещо от магазина ви. Наличието на камери действа възпиращо, защото хората знаят, че са записани и това ги кара да се замислят все пак, преди да извършат престъпни действия. Можете да инсталирате и скрити камери, които няма да се виждат веднага – това дава на крадците по-малко време да планират кражбата си и увеличава вероятността да си тръгнат, без да откраднат нищо.
 • Видеозаписите отдавна се смятат за допустимо доказателство в съдебни дела, свързани с престъпления, свързани с кражби. Това означава, че е възможно кадрите от видеонаблюдението, заснети във или извън вашия магазин или обект, да помогнат за идентифицирането и преследването на извършителите след извършването на реално престъпление.

Бензиностанции и магазини за бързооборотни стоки

Кражбите са престъпления номер едно в бензиностанциите и магазините за бързооборотни стоки. Според едно проучване от 90-те години на миналия век установява, че повече от половината от всички кражби се извършват в тези видове магазини. Разходите след кражби са толкова високи, че за по-малките бизнеси може да е трудно да оцелеят. Като се има в предвид това, инсталирането на видеонаблюдение  във вашия обект има няколко предимства:

 • Видеозаписите могат да помогнат за идентифициране на извършителите и откраднатите стоки, дори когато полицията не присъства на място.
 • могат да предоставят ценни доказателства в съда.
 • може да възпре потенциалните крадци, като увеличи шансовете им да бъдат заловени, ако се опитат да откраднат нещо.

Камерите за видеонаблюдение имат и няколко други предимства, които си струва да бъдат споменати. Ако разполагате с кадри от видеонаблюдението на хора, които крадат от магазина ви, можете да ги предоставите на полицията, която ще работи с местните власти, за да публикува предупреждения за заподозрени, които все още не са заловени. Освен това наблюдението на видеоканалите от вашите камери за видеонаблюдение в реално време дава възможност на мениджъри или собственици като вас да идентифицират модели на кражби и съответно да подобрят мерките за сигурност. Разходите за инсталиране на видеонаблюдение в бензиностанции или магазини за хранителни стоки си заслужават, особено ако искате да имате възможност да следите какво се случва пред магазина/обекта ви.

Бижутерийни магазини

Видеонаблюдението е чудесен начин да осигурите безопасността на бижутерийния си магазин, който е възможно да стане обект на посегателство в даден момент.

Бижутерийните магазини често са обект на крадци поради високата стойност на стоките и лекотата, с която могат да бъдат откраднати. Нарушител може лесно да се скрие в магазина Ви, когато той е затворен, с намерението да извърши кражба, когато клиентите са наоколо, така че наличието на видеонаблюдение ще Ви помогне да се уверите, че това няма да се случи.

Възможно е да имате и някои допълнителни опасения относно това, че вашият персонал или други служители, които работят за вас злоупотребяват с длъжността си.

Паркинги и гаражи

 

Паркинги, гаражи и други места, където се паркират превозни средства, могат да станат обект на кражби. Камерите за видеонаблюдение могат да помогнат за залавянето на крадците на местопрестъплението, което ще предотврати извършването на престъпления на територията на вашия имот.

Охранителните камери могат да помогнат и при вандализъм и застрахователни измами. Ако подозирате, че клиент е вандализирал автомобила си, докато той е бил паркиран на вашия паркинг или в гаража, преди да подадете застрахователна претенция, можете да използвате записите от видеонаблюдението, за да докажете, че това не е вярно. 

Друг начин, по който видеонаблюдението може да спре вандализма, е като хване хора, които използват камъни или други твърди предмети, за да счупят стъклата (огледала и други части) на автомобили, които не харесват (или дори просто защото им е скучно).

Камерите за видеонаблюдение могат да се използват и за залавяне на пияни шофьори. Ако забележите, че клиент се държи странно или се опитва да отпътува в нетрезво състояние, можете да използвате доказателствата от видеонаблюдението, за да докажете, че той е пил, преди да седне зад волана. Това ще доведе до отнемане на шофьорската им книжка и до глоба за шофиране в нетрезво състояние.

Строителни обекти

 • Видеонаблюдението може да помогне за предотвратяване на кражби и вандализъм спрямо техника.
 • Видеонаблюдението може да помогне за безопасността и сигурността.
 • Видеонаблюдението може да помогне при застрахователни искове и разследвания
 • Видеонаблюдението може да се използва и като инструмент за обучение на нови служители или мениджъри

Строителната площадка е идеалното място за начало. Има много начини, по които охранителната камера може да ви помогне да наблюдавате собствеността си и да предотвратите вандализъм. Едно от най-очевидните неща, които хората правят в частната собственост е да я крадат или повреждат, което може да доведе до съдебни искове, ако не се вземат бързи мерки.

Ресторанти и барове

Ако работите в сферата на хотелиерството и ресторантьорството и имате бизнес модел, в който се сервира храна и/или алкохол, видеонаблюдението може да бъде безценен инструмент. Охранителните камери са чудесен помощник за залавяне на престъпници, предотвратяване на кражби, инциденти, наранявания и хулиганство. Те също така помагат за идентифициране на сексуален тормоз или други проблеми, които могат да възникнат.

Въпреки че е важно да се уверите, че ресторантът ви е безопасен за клиентите по всяко време (а не само в работно време), има много причини, поради които различни бизнеси продължават да използват камери за сигурност и след края на работното време:

 • Охранителните камери са полезни, ако някой се опита да проникне в сградата, докато няма никой наоколо
 • Собствениците на ресторанти може да искат да записват поведението на служителите си или това, което се случва в определени зони на заведенията им (като кухни или складови помещения)
 • Ресторантите могат да използват записите от охранителните камери като доказателство срещу лоши клиенти, които създават проблеми на място.

Банки, банкомати и други финансови институции

Банките, банкоматите и други финансови институции често са обект на обири. Докато разработвахме темата попаднахме на едно проучване в Щатите, според системата на ФБР за унифицирано отчитане на престъпленията банките са третата най-честа мишена за обири в САЩ. Видеонаблюдението може да помогне за предотвратяване на кражби, като ви позволи да идентифицирате потенциалните заподозрени преди да са действали, така че да можете да предприемете действия за защита на вашите служители и клиенти.

Видеонаблюдението може да предостави ценна информация и след извършване на кражба: то може да заснеме изображения на заподозрени, които оставят доказателства (например пръстови отпечатъци), или дори да ги проследи след излизането им от обекта.

Камерите за видеонаблюдение могат да помогнат за залавянето на престъпници и след извършването на престъплението: ако по време на въоръжен грабеж в банка крадецът е с маска, но при опита си за бягство оставя пръстови отпечатъци върху повърхности, тези отпечатъци могат да бъдат използвани за идентифициране по-късно, когато полицията ги събере от кадри от видеонаблюдение, направени преди/по време на/след инцидент в институция като тази.

Училища

 

Училищата са пълни с уязвими хора, независимо дали са ученици, преподаватели или посетители. Те се нуждаят от видеонаблюдение, за да бъдат защитени от натрапници и други заплахи. Системата за видеонаблюдение в училищата може да се използва за проследяване на случващото се в сградата както по време на учебните часове, така и след това. Тя може да помогне за предотвратяване на вандализъм или кражби, както и за наблюдение на ученици, които могат да се опитат да се измъкнат по време на час. 

Детски градини и предучилищни заведения

 

Най-важната причина за видеонаблюдение в детските градини е да се гарантира безопасността на децата. Като училищен администратор искате да можете да следите какво се случва около сградата, за да можете да помогнете за безопасността на децата, ако нещо се случи.

Друга причина, поради която детските заведения използват системи за видеонаблюдение, е да наблюдават поведението на персонала. Спомняте ли си приказката, че учителите са нашият най-добър ресурс? Е, понякога те имат нужда от малко допълнителен надзор и напътствия от време на време. А ако не си вършат работата както трябва или изобщо нарушават правилата, това също е нещо, за което трябва да знаете. Системата за видеонаблюдение може да ви помогне да добиете по-ясна представа за това, което се случва в действителност, и ако има някаква причина за безпокойство, ще бъде по-лесно да я отстраните.

И накрая, още една причина, поради която детските градини трябва да инсталират камери, е, че те функционират като възпиращ фактор срещу кражби и вандализъм – особено ако в конкретното учебно заведение все още не е инсталирана друга система за сигурност (което често пъти не се случва).

Жилищни сгради или жилищни комплекси с общи пространства като фитнес зали или басейни

  

Ако сте собственик или управител на жилищна сграда, знаете, че вашите наематели разчитат на редица общи части за собствено удоволствие и в полза на общността. Общите части могат да включват спортни зали, плувни басейни, перални помещения и др.

Използването на видеонаблюдение в тези пространства може да помогне за идентифицирането и залавянето на извършители, които увреждат имущество или вредят на други хора чрез неподходящо поведение. То може да се използва и за идентифициране на нарушители, които влизат незаконно в сградата – особено полезно в сгради с висока степен на сигурност като жилищни комплекси и апартаменти, където има много входове, които трябва да се наблюдават непрекъснато.

Центрове за настаняване на възрастни хора

Възрастните хора по принцип са много уязвима група. Те трябва да бъдат в безопасност, докато живеят в старчески дом или в заведение за домашни грижи, а същото се отнася и за работещите там служители. Обстановката трябва да се наблюдава денонощно, за да може всички да се чувстват в безопасност. Видеонаблюдението може да помогне в това отношение, като осигури денонощна защита от натрапници, подозрителна дейност и други заплахи. Ако все пак нещо се случи, записите от видеонаблюдението могат да се използват и като доказателство по време на съдебно производство, ако е необходимо.

Магазини за търговия на дребно от висок клас в мол/търговски център със скъпи стоки

 

Като собственик на магазин за търговия на дребно от висок клас в мол или търговски център знаете, че кражбите могат да бъдат голям проблем за вашия бизнес. Подсигуряването на сигурност чрез видеонаблюдение може да помогне за предотвратяване на кражби, да предостави ценна информация след извършване на кражба, да осигури спокойствие на клиентите.

Освен това то може да предостави ценна информация и след случая. Ако сте имали нещастието да бъдете ограбени или да претърпите друг вид загуба поради кражба или вандализъм, видеозаписът все още може да бъде полезен като помощно средство за застрахователни искове и разследвания от страна на полиция и следствие.

Видеонаблюдението е чудесна инвестиция за вашия бизнес и може да ви помогне да предотвратите евентуални посегателства върху вашето имущество, да осигурите спокойствие и да предоставите ценна информация впоследствие. То е и чудесен начин да се гарантира сигурността в пиковите часове, когато персоналът може да е зает с други задачи, като например броене на пари или обслужване на клиенти.

В случай, че все още не сте сигурни защо ви е необходима охранителна система от камери за видеонаблюдение, сте на правилното място. На база нашия дългогодишен  опит в тази индустрия, ние от УНИ СИСТЕМ БЪЛГАРИЯ с радост ще ви съдействаме с решения и съвети как да подсигурите своя бизнес. 

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Последни новини

Последни новини за системи за видеонаблюдение

Сфера на приложение на системите за сигурност

Сфера на приложение на системите за сигурност

Видеонаблюдението става все по-популярно и разпространено в много бизнеси. То е ефективен начин да наблюдавате бизнеса си, да предотвратявате кражби и да п Видеонаблюдението става все по-популярно и разпространено в много бизнеси. То е ефективен начин да наблюдавате бизнеса си, да предотвратявате кражби и да п 2023-08-29T12:16:14+03:00 Сфера на приложение на системите за сигурност

<p><span style="color: #000000;">Видеонаблюдението става все по-популярно и разпространено в много бизнеси. То е ефективен начин да наблюдавате бизнеса си, да предотвратявате кражби и да предоставяте ценна информация при нужда впоследствие.</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong>Магазини за продажба на дребно</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Когато става въпрос за предотвратяване на кражби, магазините за търговия на дребно са основна цел. Но с помощта на&nbsp;<a href="https://uni-system.eu/page/instal-support">видеонаблюдението</a>&nbsp;можете да предпазите стоката си от крадци.</span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;">Видеонаблюдението може да помогне за предотвратяване на кражбите, като възпре потенциалните извършители и ги хване на място, в момента в който се опитат да откраднат нещо от магазина ви. Наличието на камери действа възпиращо, защото хората знаят, че са записани и това ги кара да се замислят все пак, преди да извършат престъпни действия. Можете да инсталирате и скрити камери, които няма да се виждат веднага &ndash; това дава на крадците по-малко време да планират кражбата си и увеличава вероятността да си тръгнат, без да откраднат нищо.</span></li> <li><span style="color: #000000;">Видеозаписите отдавна се смятат за допустимо доказателство в съдебни дела, свързани с престъпления, свързани с кражби. Това означава, че е възможно кадрите от видеонаблюдението, заснети във или извън вашия магазин или обект, да помогнат за идентифицирането и преследването на извършителите след извършването на реално престъпление.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong>Бензиностанции и магазини за бързооборотни стоки</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Кражбите са престъпления номер едно в бензиностанциите и магазините за бързооборотни стоки. Според едно проучване от 90-те години на миналия век установява, че повече от половината от всички кражби се извършват в тези видове магазини. Разходите след кражби са толкова високи, че за по-малките бизнеси може да е трудно да оцелеят. Като се има в предвид това, инсталирането на видеонаблюдение&nbsp; във вашия обект има няколко предимства:</span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;">Видеозаписите могат да помогнат за идентифициране на извършителите и откраднатите стоки, дори когато полицията не присъства на място.</span></li> <li><span style="color: #000000;">могат да предоставят ценни доказателства в съда.</span></li> <li><span style="color: #000000;">може да възпре потенциалните крадци, като увеличи шансовете им да бъдат заловени, ако се опитат да откраднат нещо.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;"><a href="https://uni-system.eu/page/instal-support">Камерите за видеонаблюдение</a>&nbsp;имат и няколко други предимства, които си струва да бъдат споменати. Ако разполагате с кадри от видеонаблюдението на хора, които крадат от магазина ви, можете да ги предоставите на полицията, която ще работи с местните власти, за да публикува предупреждения за заподозрени, които все още не са заловени. Освен това наблюдението на видеоканалите от вашите камери за видеонаблюдение в реално време дава възможност на мениджъри или собственици като вас да идентифицират модели на кражби и съответно да подобрят мерките за сигурност. Разходите за инсталиране на видеонаблюдение в бензиностанции или магазини за хранителни стоки си заслужават, особено ако искате да имате възможност да следите какво се случва пред магазина/обекта ви.</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong>Бижутерийни магазини</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Видеонаблюдението е чудесен начин да осигурите безопасността на бижутерийния си магазин, който е възможно да стане обект на посегателство в даден момент.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Бижутерийните магазини често са обект на крадци поради високата стойност на стоките и лекотата, с която могат да бъдат откраднати. Нарушител може лесно да се скрие в магазина Ви, когато той е затворен, с намерението да извърши кражба, когато клиентите са наоколо, така че наличието на видеонаблюдение ще Ви помогне да се уверите, че това няма да се случи.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Възможно е да имате и някои допълнителни опасения относно това, че вашият персонал или други служители, които работят за вас злоупотребяват с длъжността си.</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong>Паркинги и гаражи</strong></span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/5.jpg" width="343" height="457" />&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/img_1401-64edb46adb795.jpg" width="607" height="455" /></strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Паркинги, гаражи и други места, където се паркират превозни средства, могат да станат обект на кражби. Камерите за видеонаблюдение могат да помогнат за залавянето на крадците на местопрестъплението, което ще предотврати извършването на престъпления на територията на вашия имот.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Охранителните камери могат да помогнат и при вандализъм и застрахователни измами. Ако подозирате, че клиент е вандализирал автомобила си, докато той е бил паркиран на вашия паркинг или в гаража, преди да подадете застрахователна претенция, можете да използвате записите от видеонаблюдението, за да докажете, че това не е вярно.&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000;">Друг начин, по който видеонаблюдението може да спре вандализма, е като хване хора, които използват камъни или други твърди предмети, за да счупят стъклата (огледала и други части) на автомобили, които не харесват (или дори просто защото им е скучно).</span></p> <p><span style="color: #000000;">Камерите за видеонаблюдение могат да се използват и за залавяне на пияни шофьори. Ако забележите, че клиент се държи странно или се опитва да отпътува в нетрезво състояние, можете да използвате доказателствата от видеонаблюдението, за да докажете, че той е пил, преди да седне зад волана. Това ще доведе до отнемане на шофьорската им книжка и до глоба за шофиране в нетрезво състояние.</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong>Строителни обекти</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;">Видеонаблюдението може да помогне за предотвратяване на кражби и вандализъм спрямо техника.</span></li> <li><span style="color: #000000;">Видеонаблюдението може да помогне за безопасността и сигурността.</span></li> <li><span style="color: #000000;">Видеонаблюдението може да помогне при застрахователни искове и разследвания</span></li> <li><span style="color: #000000;">Видеонаблюдението може да се използва и като инструмент за обучение на нови служители или мениджъри</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">Строителната площадка е идеалното място за начало. Има много начини, по които охранителната камера може да ви помогне да наблюдавате собствеността си и да предотвратите вандализъм. Едно от най-очевидните неща, които хората правят в частната собственост е да я крадат или повреждат, което може да доведе до съдебни искове, ако не се вземат бързи мерки.</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong>Ресторанти и барове</strong></span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/img-0943-64edb5aee3c3b.jpg" width="590" height="443" class="aligncenter" /></strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Ако работите в сферата на хотелиерството и ресторантьорството и имате бизнес модел, в който се сервира храна и/или алкохол, видеонаблюдението може да бъде безценен инструмент. Охранителните камери са чудесен помощник за залавяне на престъпници, предотвратяване на кражби, инциденти, наранявания и хулиганство. Те също така помагат за идентифициране на сексуален тормоз или други проблеми, които могат да възникнат.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Въпреки че е важно да се уверите, че ресторантът ви е безопасен за клиентите по всяко време (а не само в работно време), има много причини, поради които различни бизнеси продължават да използват камери за сигурност и след края на работното време:</span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;">Охранителните камери са полезни, ако някой се опита да проникне в сградата, докато няма никой наоколо</span></li> <li><span style="color: #000000;">Собствениците на ресторанти може да искат да записват поведението на служителите си или това, което се случва в определени зони на заведенията им (като кухни или складови помещения)</span></li> <li><span style="color: #000000;">Ресторантите могат да използват записите от охранителните камери като доказателство срещу лоши клиенти, които създават проблеми на място.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong>Банки, банкомати и други финансови институции</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Банките, банкоматите и други финансови институции често са обект на обири. Докато разработвахме темата попаднахме на едно проучване в Щатите, според системата на ФБР за унифицирано отчитане на престъпленията банките са третата най-честа мишена за обири в САЩ. Видеонаблюдението може да помогне за предотвратяване на кражби, като ви позволи да идентифицирате потенциалните заподозрени преди да са действали, така че да можете да предприемете действия за защита на вашите служители и клиенти.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Видеонаблюдението може да предостави ценна информация и след извършване на кражба: то може да заснеме изображения на заподозрени, които оставят доказателства (например пръстови отпечатъци), или дори да ги проследи след излизането им от обекта.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Камерите за видеонаблюдение могат да помогнат за залавянето на престъпници и след извършването на престъплението: ако по време на въоръжен грабеж в банка крадецът е с маска, но при опита си за бягство оставя пръстови отпечатъци върху повърхности, тези отпечатъци могат да бъдат използвани за идентифициране по-късно, когато полицията ги събере от кадри от видеонаблюдение, направени преди/по време на/след инцидент в институция като тази.</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong>Училища</strong></span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/7e4de2aa0a235a42f241fca80b0a9c76.jpg" width="575" height="431" />&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/e123b6e38ba35172825e43b83dc3b087.jpg" width="324" height="432" /></strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Училищата са пълни с уязвими хора, независимо дали са ученици, преподаватели или посетители. Те се нуждаят от видеонаблюдение, за да бъдат защитени от натрапници и други заплахи. Системата за видеонаблюдение в училищата може да се използва за проследяване на случващото се в сградата както по време на учебните часове, така и след това. Тя може да помогне за предотвратяване на вандализъм или кражби, както и за наблюдение на ученици, които могат да се опитат да се измъкнат по време на час.&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong>Детски градини и предучилищни заведения</strong></span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/1647353666167-64edb6abc6236.jpg" width="487" height="219" />&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/1647353666163-64edb6a346475.jpg" width="487" height="219" /></strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Най-важната причина за видеонаблюдение в детските градини е да се гарантира безопасността на децата. Като училищен администратор искате да можете да следите какво се случва около сградата, за да можете да помогнете за безопасността на децата, ако нещо се случи.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Друга причина, поради която детските заведения използват системи за видеонаблюдение, е да наблюдават поведението на персонала. Спомняте ли си приказката, че учителите са нашият най-добър ресурс? Е, понякога те имат нужда от малко допълнителен надзор и напътствия от време на време. А ако не си вършат работата както трябва или изобщо нарушават правилата, това също е нещо, за което трябва да знаете. Системата за видеонаблюдение може да ви помогне да добиете по-ясна представа за това, което се случва в действителност, и ако има някаква причина за безпокойство, ще бъде по-лесно да я отстраните.</span></p> <p><span style="color: #000000;">И накрая, още една причина, поради която детските градини трябва да инсталират камери, е, че те функционират като възпиращ фактор срещу кражби и вандализъм &ndash; особено ако в конкретното учебно заведение все още не е инсталирана друга система за сигурност (което често пъти не се случва).</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong>Жилищни сгради или жилищни комплекси с общи пространства като фитнес зали или басейни</strong></span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/img-2015.jpg" width="393" height="295" />&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/img-2018.jpg" width="221" height="294" />&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/319673273_550173317123881_7225409033688264669_n-64edb6ebf3f66.jpg" width="391" height="293" /></strong></span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong></strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Ако сте собственик или управител на жилищна сграда, знаете, че вашите наематели разчитат на редица общи части за собствено удоволствие и в полза на общността. Общите части могат да включват спортни зали, плувни басейни, перални помещения и др.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Използването на видеонаблюдение в тези пространства може да помогне за идентифицирането и залавянето на извършители, които увреждат имущество или вредят на други хора чрез неподходящо поведение. То може да се използва и за идентифициране на нарушители, които влизат незаконно в сградата &ndash; особено полезно в сгради с висока степен на сигурност като жилищни комплекси и апартаменти, където има много входове, които трябва да се наблюдават непрекъснато.</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong>Центрове за настаняване на възрастни хора</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Възрастните хора по принцип са много уязвима група. Те трябва да бъдат в безопасност, докато живеят в старчески дом или в заведение за домашни грижи, а същото се отнася и за работещите там служители. Обстановката трябва да се наблюдава денонощно, за да може всички да се чувстват в безопасност. Видеонаблюдението може да помогне в това отношение, като осигури денонощна защита от натрапници, подозрителна дейност и други заплахи. Ако все пак нещо се случи, записите от видеонаблюдението могат да се използват и като доказателство по време на съдебно производство, ако е необходимо.</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong>Магазини за търговия на дребно от висок клас в мол/търговски център със скъпи стоки</strong></span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/viber_izobrazenie_2021-10-26_14-49-46-338.jpg" width="604" height="453" />&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/viber_izobrazenie_2021-10-26_14-49-46-831.jpg" width="341" height="455" /></strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Като собственик на магазин за търговия на дребно от висок клас в мол или търговски център знаете, че кражбите могат да бъдат голям проблем за вашия бизнес. Подсигуряването на сигурност чрез видеонаблюдение може да помогне за предотвратяване на кражби, да предостави ценна информация след извършване на кражба, да осигури спокойствие на клиентите.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Освен това то може да предостави ценна информация и след случая. Ако сте имали нещастието да бъдете ограбени или да претърпите друг вид загуба поради кражба или вандализъм, видеозаписът все още може да бъде полезен като помощно средство за застрахователни искове и разследвания от страна на полиция и следствие.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Видеонаблюдението е чудесна инвестиция за вашия бизнес и може да ви помогне да предотвратите евентуални посегателства върху вашето имущество, да осигурите спокойствие и да предоставите ценна информация впоследствие. То е и чудесен начин да се гарантира сигурността в пиковите часове, когато персоналът може да е зает с други задачи, като например броене на пари или обслужване на клиенти.</span></p> <p><span style="color: #000000;">В случай, че все още не сте сигурни защо ви е необходима охранителна система от камери за видеонаблюдение, сте на правилното място. На база нашия дългогодишен&nbsp; опит в тази индустрия, ние от <span style="font-size: 12pt;"><b>УНИ СИСТЕМ БЪЛГАРИЯ</b></span>&nbsp;с радост ще ви съдействаме с решения и съвети как да подсигурите своя бизнес.&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;</span></p>

,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки