Системи за сигурност и контрол
13 Съвета как да изберете комплект за видеонаблюдение - 2023

26.07.2023 20:18

13 Съвета как да изберете комплект за видеонаблюдение - 2023

Когато става въпрос за гарантиране на безопасността и сигурността на вашия имот, инсталирането на надеждна система от камери за наблюдение е от решаващо значение. С широката гама от опции за камери, които се предлагат на пазара днес, изборът на правилния набор от камери за наблюдение може да се окаже непосилен. Подготвихме тази статия за вас, за да ви дадем няколко съвета при избора ви на комплект за видеонаблюдение.

1. Разберете вашите нужди за видеонаблюдение.

Първата стъпка при избора на идеалния комплект камери е да оцените нуждите си. Определете областите, които искате да покриете, необходимото ниво на детайлност и дали камерите ще се използват за наблюдение на закрито или на открито. Дори цветът може да е от значение, ако искате да са по-скрити.

2. Обмислете видовете камери за видеонаблюдение.

Налични са различни видове камери за наблюдение, като например куполни камери, камери тип "куршум", PTZ камери и др. Всеки тип служи за различни цели, така че разбирането на техните функционалности ще ви помогне да вземете информирано решение. Понякога тази информация може да е объркваща, но при нужда от съвет или информация, винаги можете да се свържете с нас за монтаж на видеонаблюдение или съвет. Но нека набързо избройм няколко вида камери:

  1. Куполни камери - Куполните камери са дискретни и идеални за използване на закрито. Те осигуряват широко зрително поле, което ги прави подходящи за наблюдение на големи площи като офиси и магазини за търговия на дребно.
  2. Камери тип "Bullet" - Камери тип "куршум" са предназначени за външна употреба и могат лесно да се монтират на стени или тавани. Те предлагат отлична яснота и са популярен избор за домове и предприятия.
  3. PTZ камери - Камерите с функция "Панорамно накланяне и приближаване" позволяват дистанционно управление на движението на камерата, което ви позволява да се фокусирате върху определени области. Те обикновено се използват в големи открити пространства.

3. Разделителна способност и качество на изображението.

Разделителната способност на изображението оказва пряко влияние върху яснотата на заснетия материал. Изберете камери с по-висока разделителна способност (измервана в мегапиксели), за да уловите по-фини детайли, особено за разпознаване на лица и идентифициране на регистрационни номера. Можете да спестите от този фактор, когато камерата е достатъчно да хване обект (например, искате да знаете, дали някой влиза от някъде другаде - без значение кой е човека).

4. Работа при слаба или никаква светлина.


Обмислете камери за видеонаблюдение, оборудвани с инфрачервена (IR) или звездна технология, за по-добра работа в условия на слаба осветеност. Тази функция осигурява ясни кадри дори през нощта. Този тип камери препоръчваме както за външен, така и за вътрешен монтаж.

5. Свързаност и дистанционно гледане през телефон, таблет и други.


Изберете камери, които предлагат лесни възможности за свързване, като Wi-Fi или PoE (Power over Ethernet). Това дава възможност за безпроблемно дистанционно гледане на вашия смартфон или компютър. Изключително модерни и на достъпни цени. Това е вариант, който ние предлагаме най-много и смятаме, че хората, ще имат най-малко проблеми с него.

6. Опции за съхранение на записа.


Вземете решение за вида съхранение, който предпочитате за вашата система от камери. Опциите включват локално съхранение чрез SD карти или мрежово съхранение (NAS) или съхранение в облак. При комплект за видеонаблюдение, самият комплект включва най-малко една камера (зависи от комплекта) и контролера/записващото устройство свързано към тази камера. Заема повече място, използва малко повече ток, но ви гарантира повече съхранени файлове от която и да е карта памет и гледане записите от няколко камери на едно място.

7. Откриване на движение и предупреждения през телефон или компютър.


Камерите с възможности за откриване на движение могат да изпращат в реално време сигнали до вашите устройства при откриване на някакво движение, което повишава сигурността и намалява фалшивите аларми. Изключително модерна и полезна функция, която в повечето случай се активира с едно копче. При повечето комплекти за видеонаблюдение можете да настройвате време за активиране, както и чувствителност.

8. Устойчивост на атмосферни влияния.


За наблюдение на открито се уверете, че камерите са устойчиви на атмосферни влияния и имат подходящ IP (защита от проникване на мръсотия, прах, вода и др.) рейтинг, за да издържат на тежки атмосферни условия. Това се отнася само за камерите! Рекордера трябва винаги да се намира на сухо място - вкъщи или в офиса.

9 Мащабируемост и разширяемост на комплекта за видеонаблюдение.


Помислете за система от камери, която позволява мащабируемост, за да можете лесно да добавяте повече камери в бъдеще, ако е необходимо. Това най-често е рекордера. Той трябва да има повече място за свързване от камерите в сегашният ви комплект. В случай, че искате да добавите още няколко в бъдеще.

10. Помислете за бюджета за комплекти за видеонаблюдение.


Определете бюджет за вашата система от камери за наблюдение и проучете възможностите, които предлагат най-добро съотношение цена-качество, без да правите компромис с основните функции. До голяма степен рекордерите са с малки разлики, но цената варира винаги при самите камери за видеонаблюдение. Разликата е най-голяма в разликата на мегапикселите, дали има нощно виждане и дали е за външен или вътрешен монтаж.

11. Професионална инсталация срещу "Направи си сам".


Решете дали искате да инсталирате камерите сами или да наемете професионалист. Някои системи са по-удобни за инсталиране от типа "направи си сам", докато други може да изискват технически познания. Лесните системи са тези с безжично свързване, а сложните са най-често камери с нощно виждане, настройки за аларми и други функции. Ако до сега не сте инсталирали подобен тип техника, препоръчваме ви да се допитате до професионалисти. Горе в менюто можете да намерите нашата страница за контакт.

12. Гаранция и поддръжка на комплекти за видеонаблюдение.


Проверете за гаранционния срок и клиентската поддръжка, предлагани от производителя на камерата, за да се справите с всички проблеми, които могат да възникнат след инсталирането. Ние като продавач се съобразяваме с гаранцията от производител, но най-често срещан проблем е опит за монтаж от непрофесионалист и голямо количество проблеми след това.

13. Тестване и оптимизиране на комплекта за видеонаблюдение.


След инсталирането тествайте обстойно камерите и оптимизирайте тяхното позициониране за максимално покритие и ефективност. Колкото и лесно да звучи, може да се окажат малките неща, правещи големият проблем. Камерата не хваща ъгъл, който може да се окаже фатален, не е закрепена стабилно и може да падне при вятър, върху нея капе вода при обилен дъжд и прочее и прочее. Тествайте колкото се може повече, водете си бележки или ако не - оставете това на професионалистите. Предлагаме и поддръжка на видеонаблюдение.

Това определено е дълъг списък с препоръки, но след като го прочетете, се надяваме да сте придобили базовите разбирания за това как да се избере комплект за видеонаблюдение, дори само камера за видеонаблюдение.

За всякакви въпроси и проблеми оставаме на разположение.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезна информация

Съвети, Полезна информация за видеонаблюдение, СОТ

13 Съвета как да изберете комплект за видеонаблюдение - 2023

13 Съвета как да изберете комплект за видеонаблюдение

Събрахме за вас 13 съвета за избора ви на комплект за видеонаблюдение. Лесни за следване, даващи достатъчно базова информация за първа покупка. Събрахме за вас 13 съвета за избора ви на комплект за видеонаблюдение. Лесни за следване, даващи достатъчно базова информация за първа покупка. 2023-07-26T20:38:06+03:00 13 Съвета как да изберете комплект за видеонаблюдение - 2023

<p>Когато става въпрос за гарантиране на безопасността и сигурността на вашия имот, инсталирането на надеждна система от камери за наблюдение е от решаващо значение. С широката гама от опции за камери, които се предлагат на пазара днес, изборът на правилния набор от камери за наблюдение може да се окаже непосилен. Подготвихме тази статия за вас, за да ви дадем няколко съвета при избора ви на комплект за видеонаблюдение.</p> <h2>1. Разберете вашите нужди за видеонаблюдение.</h2> <p>Първата стъпка при избора на идеалния комплект камери е да оцените нуждите си. Определете областите, които искате да покриете, необходимото ниво на детайлност и дали камерите ще се използват за наблюдение на закрито или на открито. Дори цветът може да е от значение, ако искате да са по-скрити.</p> <h2>2. Обмислете видовете камери за видеонаблюдение.</h2> <p>Налични са различни видове камери за наблюдение, като например куполни камери, камери тип "куршум", PTZ камери и др. Всеки тип служи за различни цели, така че разбирането на техните функционалности ще ви помогне да вземете информирано решение. Понякога тази информация може да е объркваща, но при нужда от съвет или информация, винаги можете да се свържете с нас за <a href="https://uni-system.eu/page/montaj-videonabliudenie">монтаж на видеонаблюдение</a> или съвет. Но нека набързо избройм няколко вида камери:</p> <ol> <li><a href="https://uni-system.eu/product/ipc-dahua-5mp-28mm-ir30m-ipc-hdbw1530e">Куполни камери</a> - Куполните камери са дискретни и идеални за използване на закрито. Те осигуряват широко зрително поле, което ги прави подходящи за наблюдение на големи площи като офиси и магазини за търговия на дребно.</li> <li>Камери тип "Bullet" - <a href="https://uni-system.eu/product/hikvision-ds-2ce16d8t-it3f-korpusna-kamera-videonabliudenie">Камери тип "куршум"</a> са предназначени за външна употреба и могат лесно да се монтират на стени или тавани. Те предлагат отлична яснота и са популярен избор за домове и предприятия.</li> <li><a href="https://uni-system.eu/search?query=PTZ">PTZ камери</a> - Камерите с функция "Панорамно накланяне и приближаване" позволяват дистанционно управление на движението на камерата, което ви позволява да се фокусирате върху определени области. Те обикновено се използват в големи открити пространства.</li> </ol> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/za-kupuvane-na-komplekt-za-videonabludenie-2.webp" width="611" height="611" class="aligncenter" /></p> <h2>3. Разделителна способност и качество на изображението.</h2> <p>Разделителната способност на изображението оказва пряко влияние върху яснотата на заснетия материал. Изберете камери с по-висока разделителна способност (измервана в мегапиксели), за да уловите по-фини детайли, особено за разпознаване на лица и идентифициране на регистрационни номера. Можете да спестите от този фактор, когато камерата е достатъчно да хване обект (например, искате да знаете, дали някой влиза от някъде другаде - без значение кой е човека).</p> <h2>4. Работа при слаба или никаква светлина.</h2> <p><br />Обмислете камери за видеонаблюдение, оборудвани с инфрачервена (IR) или звездна технология, за по-добра работа в условия на слаба осветеност. Тази функция осигурява ясни кадри дори през нощта. Този тип камери препоръчваме както за външен, така и за вътрешен монтаж.</p> <h2>5. Свързаност и дистанционно гледане през телефон, таблет и други.</h2> <p><br />Изберете камери, които предлагат лесни възможности за свързване, като Wi-Fi или PoE (Power over Ethernet). Това дава възможност за безпроблемно дистанционно гледане на вашия смартфон или компютър. Изключително модерни и на достъпни цени. Това е вариант, който ние предлагаме най-много и смятаме, че хората, ще имат най-малко проблеми с него.</p> <h3>6. Опции за съхранение на записа.</h3> <p><br />Вземете решение за вида съхранение, който предпочитате за вашата система от камери. Опциите включват локално съхранение чрез SD карти или мрежово съхранение (NAS) или съхранение в облак. При комплект за видеонаблюдение, самият комплект включва най-малко една камера (зависи от комплекта) и контролера/записващото устройство свързано към тази камера. Заема повече място, използва малко повече ток, но ви гарантира повече съхранени файлове от която и да е карта памет и гледане записите от няколко камери на едно място.</p> <h3>7. Откриване на движение и предупреждения през телефон или компютър.</h3> <p><br />Камерите с възможности за откриване на движение могат да изпращат в реално време сигнали до вашите устройства при откриване на някакво движение, което повишава сигурността и намалява фалшивите аларми. Изключително модерна и полезна функция, която в повечето случай се активира с едно копче. При повечето комплекти за видеонаблюдение можете да настройвате време за активиране, както и чувствителност.</p> <h3>8. Устойчивост на атмосферни влияния.</h3> <p><br />За наблюдение на открито се уверете, че камерите са устойчиви на атмосферни влияния и имат подходящ IP (защита от проникване на мръсотия, прах, вода и др.) рейтинг, за да издържат на тежки атмосферни условия. Това се отнася само за камерите! Рекордера трябва винаги да се намира на сухо място - вкъщи или в офиса.</p> <p></p> <h3>9 Мащабируемост и разширяемост на комплекта за видеонаблюдение.</h3> <p><br />Помислете за система от камери, която позволява мащабируемост, за да можете лесно да добавяте повече камери в бъдеще, ако е необходимо. Това най-често е рекордера. Той трябва да има повече място за свързване от камерите в сегашният ви комплект. В случай, че искате да добавите още няколко в бъдеще.</p> <h3>10. Помислете за бюджета за комплекти за видеонаблюдение.</h3> <p><br />Определете бюджет за вашата система от камери за наблюдение и проучете възможностите, които предлагат най-добро съотношение цена-качество, без да правите компромис с основните функции. До голяма степен рекордерите са с малки разлики, но цената варира винаги при самите камери за видеонаблюдение. Разликата е най-голяма в разликата на мегапикселите, дали има нощно виждане и дали е за външен или вътрешен монтаж.</p> <h3>11. Професионална инсталация срещу "Направи си сам".</h3> <p><br />Решете дали искате да инсталирате камерите сами или да наемете професионалист. Някои системи са по-удобни за инсталиране от типа "направи си сам", докато други може да изискват технически познания. Лесните системи са тези с безжично свързване, а сложните са най-често камери с нощно виждане, настройки за аларми и други функции. Ако до сега не сте инсталирали подобен тип техника, препоръчваме ви да се допитате до професионалисти. Горе в менюто можете да намерите нашата <a href="https://uni-system.eu/contacts">страница за контакт</a>.</p> <h3>12. Гаранция и поддръжка на комплекти за видеонаблюдение.</h3> <p><br />Проверете за гаранционния срок и клиентската поддръжка, предлагани от производителя на камерата, за да се справите с всички проблеми, които могат да възникнат след инсталирането. Ние като продавач се съобразяваме с гаранцията от производител, но най-често срещан проблем е опит за монтаж от непрофесионалист и голямо количество проблеми след това.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31629/files/image/za-kupuvane-na-komplekt-za-videonabludenie.webp" width="618" height="618" class="aligncenter" /></p> <h3>13. Тестване и оптимизиране на комплекта за видеонаблюдение.</h3> <p><br />След инсталирането тествайте обстойно камерите и оптимизирайте тяхното позициониране за максимално покритие и ефективност. Колкото и лесно да звучи, може да се окажат малките неща, правещи големият проблем. Камерата не хваща ъгъл, който може да се окаже фатален, не е закрепена стабилно и може да падне при вятър, върху нея капе вода при обилен дъжд и прочее и прочее. Тествайте колкото се може повече, водете си бележки или ако не - оставете това на професионалистите. Предлагаме и <a href="https://uni-system.eu/page/serviz-videonabdliudenie">поддръжка на видеонаблюдение</a>.</p> <p>Това определено е дълъг списък с препоръки, но след като го прочетете, се надяваме да сте придобили базовите разбирания за това как да се избере комплект за видеонаблюдение, дори само камера за видеонаблюдение.</p> <p>За всякакви въпроси и проблеми оставаме на разположение.</p>

, ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки